Hawaiské kuře s květákovou rýží

 
Nebudu moc zdržovat řečmi o tom, jak tohle bylo perfektní a skvělé jídlo složené ze samých
zdravých ingrediencí. Moc jsem si pochutnala a zařazuji tímto mezi stálé recepty :-)
 
Budete potřebovat:
 
250 g kuřecího masa na kostky
2 stroužky česneku
3 velké lžíce ananasových kousků
1 lžíce sójové omáčky
60 ml vody
1 lžíce medu
150 g květákové rýže
½ větší mrkve na hrubo
2 lžíce + 1 lžička oleje
1/4 střední cibule
1 vejce
nať z jarní cibulky na kolečka
nasekané kešu oříšky
sesamová semínka
 
Jak na to:
 
V misce smícháme 1 rozmačkaný česnek. vodu, sojovou omáčku a med.
Přidáme na kostky nakrájené maso a zhruba 20 minut marinujeme. 
Zahřejeme na pánvi olej, kuřecí kousky vytáhneme (bez marinády) a smažíme ze všech stran.
Až budou kousky hotové, dáme je na talíř stranou. 
Do té samé pánve přidáme lžičku oleje, cibuli i nastrouhanou mrkev. 
Po chvíli také poslední česnek a květákovou rýži.
(Květákovou rýži získáte rozmixováním syrového květáku na "rýži".)
Chvíli smažte, ale pozor, ať se vám z květáku nestane kaše :)
Stáhněte plamen a uprostřed směsi si udělejte "důlek".
Do něj dejte vejce a chvíli povařte. až pak opatrně smíchejte se zbytkem pánve.
Nakonec vmíchejte soj. omáčku, nať, ananas a kuře.
Pořádně smíchejte a odstavte Podávejte posypané kešu ořechy a sezamem.

Dobrou chuť :)